Het desinfecteren van een locatie

Een goede handhygiëne is van uitermate groot belang. Zeker in tijden dat we veelvuldig onze handen meerdere malen per dag wassen en desinfecteren, vechtend tegen iets wat we niet kunnen waarnemen maar er wel is; een virus. Onze handen hebben we inmiddels gewassen en gedesinfecteerd, maar in de loop van de dag komen onze handen in contact met allerlei oppervlakken van diverse aard. Hier denken we aan: trapleuningen, liftknoppen, tafels, roltrapbanden, deurklinken, pinautomaten, etc. Allemaal oppervlakken die ook risicovol zijn. Zijn andere mensen ook zo serieus bezig met handhygiëne zoals u dat bent? Bovenstaande oppervlakken of materialen kunnen we goed reinigen en desinfecteren of desinfecteren met een oppervlakte desinfectant. Enssieg heeft in haar programma een drietal producten om oppervlakken te desinfecteren:

Septiquad en Septiquad Soap zijn desinfectieproducten op basis van een quaternaire ammonium verbinding ter bestrijding van bacteriën. Wij doen op deze producten dan ook zeker geen virusclaim. 

De huidige vergelijkbare Quat producten hebben allemaal eenzelfde doel evenals de desinfecterende alcoholproducten die momenteel in de handel verkrijgbaar zijn: het bestrijden van bacteriën.

Ondanks dat bepaalde oppervlakte-desinfectiemiddelen geen virusclaim hebben kunnen ze wel degelijk effectief zijn in het voorkomen van verspreiding van virussen. Septiquad in dit geval ook, ook al wordt dit niet vermeld op het etiket. Het desinfecteren van oppervlakken en contactoppervlakken kan dan ook gezien worden als een verdere uitbreiding van hygiene maatregelen naast het regelmatig wassen en desinfecteren van de handen. Met het gebruiken van desinfectiemiddelen verhogen we het hygiënisch niveau en verlagen we het risico op besmetting.

Onze opdrachtgevers
  • Albert Heijn
  • DHL
  • Damen
  • TBV
Laatste tweet
Service

Deskundig advies
Totaal projecten
Technisch advies
Project begeleiding
Spoed reparaties

Over ons

De Enssieg groep is actief in industriƫle en design gietvloeren, bouwchemie, DHZ-producten en trapbekleding

Informatie

Voor consumenten, aannemers, bedrijven, overheidsinstellingen en VVE's.

© Copyright 2022 Enssieg Groep - Enssieg Vloeren en Concepten B.V | Disclaimer | Sitemap