Planet,....ja, dat knikkertje waar je zuinig op moet zijn:

“Duurzaam ondernemen, daar worden onze hersens mee gespoeld. Dat gaat toch over een betere wereld?”  Dat is wat veel mensen denken en misschien jij ook wel. Maar duurzaam ondernemen is veel meer dan een hype en betreft ook meer dan het milieu alleen.

Wanneer worden we eens wakker?
De wereld is één grote speeltuin voor ons waarin we doen en laten wat we willen. Maar steeds meer zien we dat dit gedrag niet zonder gevolgen is. We schrikken van  foto’s waarop we zien dat de maag van een vogel vol plastic zit. We realiseren ons dat we voor ontbossing zorgen en we daarmee het evenwicht van onze planeet in  gevaar brengen. Het is de hoogste tijd om onze verantwoordelijkheid te nemen en ons te richten op een ontwikkeling die goed is voor mens en milieu.

Is dat iets nieuws dan?
De term duurzaam ondernemen stamt uit de jaren '80 en is de basis van onze bewustwording. We willen aansluiten op de behoeften van het heden zonder het vermogen van de toekomstige generaties om in hun eigen behoeften te voorzien in gevaar te brengen”. Waar het om draait is de balans tussen de  elementen People, Planet en Profit. Pas als die balans in evenwicht is, spreek je van duurzame onderneming.


Waarom is die balans zo belangrijk?
Bij de uitwerking van een project bedenk je als ondernemer wat de effecten zijn op het milieu, de gevolgen voor de mens (binnen en buiten je organisatie) en het resultaat. Je beoogt hierbij de mooiste balans voor alle drie de elementen. Valt het resultaat niet goed uit voor minimaal één van de drie elementen dan is van duurzaamheid geen sprake meer.


Het milieu sparen: zo simpel is het!
Voor Enssieg houdt dit in de combinatie te zoeken met de wens van de opdrachtgever en rekening te houden met de impact van de eigen activteiten om dit te kunnen bewerkstelligen. Hierbij wordt gekeken naar:

  • CO2-uitstoot en minder energieverbruik
  • Afval reductie en afvalscheiding
  • Minimaliseren van het grondstofgebruik
  • Toepassing van duurzame materialen
Onze opdrachtgevers
  • Albert Heijn
  • DHL
  • Damen
  • TBV
Laatste tweet
Service

Deskundig advies
Totaal projecten
Technisch advies
Project begeleiding
Spoed reparaties

Over ons

De Enssieg groep is actief in industriƫle en design gietvloeren, bouwchemie, DHZ-producten en trapbekleding

Informatie

Voor consumenten, aannemers, bedrijven, overheidsinstellingen en VVE's.

© Copyright 2021 Enssieg Groep - Enssieg Vloeren en Concepten B.V | Disclaimer | Sitemap