ESD/Antistatische vloeren laten plaatsen door Enssieg

ESD vloeren nemen elektriciteit op en voeren dit af naar de grond. Zo wordt spanningsopbouw en ontlading voorkomen. In ruimtes waar met elektronica of gevaarlijke stoffen wordt gewerkt, zijn ESD vloeren onmisbaar. Rijden er heftrucks over de vloer? Kies dan ook voor een ESD vloer. De wrijving van deze rijtuigen kan voor vonken zorgen. Daarom is het belangrijk voor de juiste vloeroplossing te kiezen.

De ESD/Antistatische vloeren voldoen aan zeer specifieke normen  

 worden zeer specifieke normen gesteld aan vloeren die schade moeten voorkomen door elektrostatische ontlading (ESD). Deze speciale ESD vloer die toegepast wordt door Enssieg, wordt voorgeschreven, geplaatst en getest volgens de specifieke normen.

Hoe ontstaat een statische ontlading?

Statische elektriciteit wordt opgewekt door contact en beweging tussen verschillende materialen. Denk hierbij aan voetstappen, wielen die over de vloer rijden en de stroming van lucht, poeders en vloeistoffen. Hierdoor kan statische of lichaamsspanning worden gegenereerd. Alleen al wanneer je een geladen object nadert, kan inductie plaatsvinden.

De ESD/AS vloeren via Enssieg voldoen aan de ATEX-voorschriften

In explosiegevaarlijke omgevingen die moeten voldoen aan de ATEX (Explosive Atmospheres)-voorschriften, kunnen statische ontladingen grote gevolgen hebben. Wanneer ruimtes aan deze voorschriften willen voldoen, is een juiste vloer van onmisbaar belang. Vloeren in deze omgeving moeten volgens de EN 1081 of IEC 61340-4-1 normen een bepaalde aardweerstand hebben. Tussen 104 Ω en 106 Ω (onder 5 x 104 Ω 104 Ω in speciale gevallen zoals de vervaardiging van explosieven).

Diverse testmethoden voor ESD/AS vloeren

Belangrijk is dat ESD/AS vloeren regelmatig getest worden. Zo wordt gepeild of de vloeren nog voldoen aan de gewenste weerstand, elektrostatische normen en de bouw van laagspanningsinstallaties. Dankzij deze regelmatige keuringen, kunnen de ESD/AS vloeren blijven voldoen aan de specifieke normen.

Voordelen van een ESD/AS vloer

Naast het feit dat de vloer antistatisch is, biedt een ESD vloer nog meer voordelen. Zo is de vloer vloeistofdicht, naadloos en krasvast. De vloer kan goed tegen drukbelasting en is berijdbaar. Een ESD vloer is ook nog eens zeer onderhoudsvriendelijk!

een ESD/AS vloer is geschikt voor verschillende ruimtes

Een ESD/AS vloer kan goed tegen drukbelasting, is goed berijdbaar en is antistatisch. Dat maakt de vloer zeer geschikt voor bijvoorbeeld:

  • Productiehallen
  • Laboratoria
  • Operatiekamers
  • Computerruimtes
  • Elektronische industrie
  • Farmaceutische industrie

 Werkwijze  

Voorbehandeling

Basis laag

Eindafwerking

Bekijk de legenda

 Stalen

Meer informatie?

Enssieg is een zelfstandige onderneming die de activiteiten op het gebied van industriele en design gietvloeren, bouwchemisch werkzaamheden, DHZ- producten en trapbekleding combineert.

contact

Contactformulier Enssieg

Voornaam(Vereist)
Achternaam(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.