Vochtwering of vochtproblemen oplossen door Enssieg

Vocht veroorzaakt regelmatig problemen. Belangrijk is deze tijdig op te lossen, zodat verdere problemen voorkomen kunnen worden. Per project bekijken we welke methoden en technieken de beste oplossing bieden. Dankzij onze jarenlange ervaring kunnen wij ieder vochtprobleem oplossen!

Hoe ontstaan vochtproblemen?  

Het komt vaak voor dat vocht de bouwconstructie van huizen of panden aantast. Dit soort problemen kunnen verschillende oorzaken hebben:

 

  • Optrekkend vocht: door de zuigkracht van de wand, wordt het water uit de grond naar hogere delen getransporteerd.
  • Doorslaand vocht: het vocht komt vanaf de buitenwand naar de binnenzijde van de wand.
  • Grondwater: vocht dringt via de vloer of wand naar binnen.
  • Condens: ontstaat door hoge luchtvochtigheid in combinatie met een koud oppervlak.
  • Hygroscopisch vocht: wordt vanuit de ruimte aangetrokken en vastgehouden. Dit komt door de aanwezige zouten in het oppervlak.

 Soorten voorbehandelingen voor betonvloeren

Slaat het vocht door in wanden en/of muren? Dan kunnen we kiezen voor impregneren. We gebruiken hierbij een hydrofobeermiddel. Zo wordt het vocht geweerd en houdt het oppervlak de oorspronkelijke kleur.

In sommige gevallen slaat het vocht van de kelder door in de wanden en/of muren. Dan kiezen we ervoor de buiten- of binnenwand af te dichten.

Wordt toegepast bij optrekkend vocht in wanden. We brengen een raster van injectiematerialen aan, en injecteren met een lage druk. Hierdoor wordt het vocht geblokkeerd.

Een bekend probleem is vocht bij scheuren. Dan dichten we de constructies af met PU of epoxymateriaal injecties. Zo injecteren we de muren beschermend en/of constructief.

 Voor deze opdrachtgevers voeren we vochtwering werkzaamheden uit

We lossen niet alleen vochtproblemen op bij huizen, kelders of panden. Ook parkeergarages, bouwputten, infrastructuur en betonconstructies hebben te maken met vochtproblemen. Door slijtage, foutieve montage of een constructiefout krijgt vocht de kans om zich ergens doorheen te drukken. Dankzij onze brede ervaring op alle gebieden, biedt Enssieg altijd een juiste oplossing. Zo worden vochtproblemen verleden tijd!

Enssieg is jouw totaalpartner. Onze brede ervaring zorgt ervoor dat we een (renovatie)project van A tot Z kunnen realiseren.

contact

Contactformulier Enssieg

Voornaam(Vereist)
Achternaam(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.