Vloer op afschot: voor een ideale afwatering

Bij Enssieg kunnen we diverse vloeren op afschot uitvoeren. Beton, zandcement, cementmortel, epoxymortel of sneldrogende gemodificeerde kunststofmortels kunnen allemaal op afschot uitgevoerd worden. Belangrijk is dat deze vloeren op de juiste manier op afschot worden uitgevoerd, zodat water of vloeistoffen op de goede manier geleid worden naar putten, goten of hemelwaterafvoeren. Nadat de afschotvloer of -laag is aangebracht, kan Enssieg de vloerafwerking aanbrengen.

Waar wordt een vloer op afschot toegepast?  

In ieder project waar water of vloeistoffen op een bepaalde manier naar goten en putten geleid moet worden, past Enssieg een vloer op afschot toe. Denk aan de voedselindustrie, galerijen, buitenvloeren, calamiteitenbakken en vloeistofdichte voorzieningen.

 Afwateringssysteem passend bij de vloer op afschot

Belangrijk is het water op de juiste manier af te voeren. Enssieg denkt hierin mee en plaatst waar nodig RVS goten en putten of hemelwaterafvoeren (HWA’s). Hier houden we rekening met de transportmiddelen. Welke rijtuigen moeten over de goten en putten kunnen rijden en welke volumes zijn nodig voor het proces van de gebruiker? Daar passen we ons plan op aan, zodat de voertuigen zorgeloos over het afwateringssysteem kunnen rijden.

 Een afschotplan bedacht door Enssieg

Per project bepalen we nauwkeurig wat het afschotplan wordt. We bepalen het vloertype, afschotpercentage en de plaatsing van de putten en goten. We zorgen er altijd voor dat het water goed wordt afgevoerd, en dat de weg goed beloopbaar of berijdbaar is.

Bij totaalprojecten realiseert Enssieg afschotvloeren razendsnel

Laat je je project in z’n geheel realiseren door Enssieg? Dan is de kans groot dat je van en flinke tijdwinst profiteert. Doordat wij zelf alles in de hand houden, heb je een minimale stilstandtijd. Bij totaalprojecten kan Enssieg grote betonnen afschotvloeren maken met een EG betonsamenstelling. Hierbij is de vloer na 24 tot 28 uur al te overlagen met een vloerafwerking.

Bij renovatieprojecten is het mogelijk eerst de oude vloer te laten verwijderen door Enssieg. Dit doen we veelal middels hakken en/of frezen.

 1. Inventarisatie: hier beoordelen we de zichtbare en niet zichtbare gebreken
 2. Oorzakenanalyse: we zoeken naar het ontstaan van de geconstateerde gebreken
 3. Gewenste resultaat bepalen: we stellen de minimale en gewenste eisen vast voor een duidelijk kostenoverzicht
 4. Vaststellen reparatiemethoden: we bepalen de productkeuze en de reparatietechniek
 5. Onderhoud vaststellen: we leggen uit welke inspecties en onderhoudswerkzaamheden nodig zijn. Zo kunnen we de gewenste duurzaamheid waarmaken!

 Toepassingen van een afschotvloer

 • Voedselindustrie
 • Wasstraat voor auto’s, bussen vrachtwagens
 • Calamiteitenbakken
 • Galerijen
 • Parkeergarages
 • Sanitaire ruimtes

 Welk afschotpercentage past Enssieg over het algemeen toe?

De vloeren worden gelegd met een minimale afschot van 1% per meter. Hiermee voorkomen we dat er plassen water op de vloer blijven staan, maar dat het loop- en rijcomfort nog wel optimaal blijft.

 Kitwerkzaamheden bij een vloer op afschot

We werken de vloer rondom af met een kitvoeg, ook wel aansluitvoeg genoemd. Enssieg brengt de kit aan tussen wand en vloer. Je voorkomt hiermee vocht- en vuilophoping: zeer belangrijk dus wanneer je veel met water werkt in een ruimte, bijvoorbeeld in de voedselindustrie.

 

Vaak is het noodzakelijk de vloeren te voorzien van een dilatatievoeg. Nadat de vloer is aangebracht, zagen we de bestaande dilataties weer open. Deze zaagsnedes voorzien we van beloopbare dilatatiekit. Worden er hoge eisen gesteld aan de kit? Dan bieden we een speciale 2-componenten polysulfide kit aan. Dit is een sneldrogende, hoog elastische en hoog chemisch belastbare kit. Neem contact met ons op voor meer informatie!

contact

Contactformulier Enssieg

Voornaam(Vereist)
Achternaam(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.