Betonvloer renovatie: Enssieg is jouw totaalpartner

Dankzij de integrale aanpak van Enssieg zijn wij in staat totaalprojecten te realiseren. We combineren verschillende werkzaamheden met elkaar. Zo kun je bij Enssieg terecht voor sloopwerk, (industriële) vloerafwerkingen, plaatsen of renoveren van de onderliggende betonvloer en/of afschotlaag, vloer putten en goten, (industriële) plinten, bouwchemische werkzaamheden en traprenovaties.

Enssieg focust zich op complete, specialistische projecten waarbij zeer hoge eisen gesteld worden aan de vloerbelasting. We werken in een minimale down-time voor het productieproces van de opdrachtgever. Het is zelfs mogelijk om renovatieprojecten te realiseren in bijvoorbeeld zeven dagen! Dan wordt er non-stop gewerkt en leveren we de sloop, betonvloer, putten, goten én aanverwanten op. Dit doen we voornamelijk voor voedselproducerende bedrijven.

Deze projecten worden door Enssieg gerealiseerd  

Naast de voedselproducerende bedrijven, richt Enssieg zich ook op bedrijven en overheden in onderstaande sectoren. We realiseren de meest uiteenlopende projecten: van totaalrenovaties tot de “eenvoudige” projecten die slechts om één van onze disciplines vragen.

 • Farmaceutische industrie
 • Voedselindustrie
 • Distributiecentra
 • Winkelbedrijven
 • Overheden
 • Kantoren
 • Zorgsector
 • Onderwijsinstellingen
 • Openbare gebouwen
 • VVE’s
 • Zware industrie

Heb je een mooi project te realiseren door Enssieg, maar is dat in een ander toepassingsgebied? Neem gerust contact met ons op, dan bespreken we de mogelijkheden.

 Oude betonvloer slopen en herstellen: een goede start van het project

Bij een betonvloer renovatieproject, brengen we de zichtbare en onzichtbare gebreken in kaart en maken hier een oorzaakanalyse van. Dit onderzoek voeren we in eigen beheer uit, met ons eigen materieel en meetinstrumenten. Laboratorisch onderzoek en constructieberekeningen voeren we uit met diverse partners in Nederland.

Opvolgend stellen we een inventarisatie op, waarna een hersteladvies volgt. Dan volgt het plan van aanpak waarin de doorlooptijd, de voorzieningen en mogelijke hinder voor de opdrachtgever zijn vastgesteld.

Dan starten we (plaatselijk) met het slopen van de betonvloer. Bij projecten waar de volledige betonvloer vervangen moet worden door een nieuwe, slopen we direct de volledige betonvloer. Waar kan saneren we de beschadigingen en herstellen deze.

Nieuwe betonvloer plaatsen in diverse afwerkingen

Wanneer de oude betonvloer is gesloopt, storten we een nieuwe betonvloer. De betonvloeren zijn extreem snel hardend en kunnen weer snel opgeleverd worden in diverse eindafwerkingen. Hierover brengen we een advies uit, passend bij het project. Zo plaatsen we regelmatig Ucrete vloeren: deze zijn geschikt voor diverse industrieën. Alle vloeren die Enssieg toepast, zijn beschikbaar in diverse uitvoeringen. Enssieg geeft altijd een passend advies over de vloerafwerkingen. Zo’n advies geven we aan de hand van de inventarisatie, waarin onder andere de proceswerkzaamheden en belastingen worden meegenomen.

Een antislip afwerking is hier een goed voorbeeld van.

 Vloeren op afschot voor de juiste afwatering

In sommige projecten speelt proces- of spoelwater/vloeistoffen een grote rol. Het komt wel eens voor dat voedselproducerende bedrijven een vloer eisen waarbij geen stilstaand water mogelijk is. Zelfs dan levert Enssieg een passende vloer. Maar ook bij galerijen, parkeergarages of spoelplaatsen voor auto’s, bussen en vrachtwagens plaatsen we de juiste vloer op afschot. Hier is het belangrijk dat de vloer op afschot wordt geplaatst, en dat het water of andere vloeistof geleid wordt naar putten en goten.

Waterafvoeren, vloerputten en goten  

Enssieg hanteert een integrale aanpak. In een nieuwe of bestaande beton- of afschotvloer, plaatsen we direct putten en/of vloergoten. Enssieg kan een compleet waterdicht systeem maken, door een vloer op afschot te plaatsen naar de putten en goten. We passen het volume aan op het proces van de gebruikers.

Bij ieder project passen we waterafvoeren van hoogwaardige kwaliteit toe. We gebruiken die van Blucher or ACO. Ook op dit gebied is er  sprake van levering conform EHEDG en HACCP.

 Afwerking met plinten en dilatatie en/of kitvoegen

Enssieg voorziet vloeren van de juiste eindafwerking. We voorzien de vloer van plinten en kitvoegen. Vuil- en vochtophoping vindt hierdoor geen plaats. Vaak is het aanbrengen van dilatatievoegen in de vloer noodzakelijk. Hier zagen we de bestaande dilataties open. óf zagen we nieuwe, en voorzien de zaagsnedes van beloopbare kit. Worden er hoge, specifieke eisen gesteld aan de kit? Dan kiezen we voor een speciale 2-componenten polysulfide kit. Deze droogt snel, is hoog elastisch en hoog chemisch belastbaar.

Onderhoud en inspecties van betonvloeren

Betonvloeren onderhouden door middel van onderhoud en inspecties is van groot belang. Hiermee voorkom je grote(re) reparaties. Na de realisatie van een project, raadt Enssieg altijd aan om regelmatig onderhoudsinspecties en intensieve vloerreinigingen uit te voeren. We adviseren graag over de juiste werkwijze, en demonstreren de goede manier van reinigen. Hierbij levert Enssieg reinigingsmiddelen voor industrieel gebruik. Alleen op deze manier kunnen we naar de gewenste duurzaamheid streven.

Om tot een juiste samenwerking te komen, stelt Enssieg een onderhoudscontract op. Hierin staat exact wat we doen, waar we onze werkzaamheden toepassen en wat de onderhoudsperiode is. Hier vind je een voorbeeld van wat een zo’n onderhoudsplan inhoudt. Uiteraard maken we samen met jou een plan op maat. Neem hiervoor gerust contact op!

We borgen de duurzaamheid door gebruik te maken van langlopende onderhoudsafspraken. De garantie wordt verlengd, en er is helderheid in het onderhoudsbudget op de lange termijn. Ga voor een onderhoudscontract, en je kunt kiezen voor:

 • Preventieve reparatie acties
 • Intensieve reiniging – nul beurt
 • Kitvoeg herstel/vervanging
 • Levering reinigingsmiddelen voor eigen onderhoud
 • Revitalisatie van belijning
 • Interne audit voor de vloeistofdicht voorzieningverklaring
 • Verlengen of aanvragen van de vloeistofdichte voorzieningverklaring

Dit alles tegen een vast maandtarief voor een langlopende periode.

contact

Contactformulier Enssieg

Voornaam(Vereist)
Achternaam(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.