Hoe laat is het eigenlijk?
De globalisering heeft duidelijk behoorlijke impact op onze omgeving. Niet alleen onze leefwereld verandert constant, maar ook worden we bestookt met informatie van alle kanten. Waar we tot redelijk recent nog vrijwel alleen op hout en olie stookten en we tot op heden nog steeds schoon drinkwater gebruiken om het closet mee door te spoelen, komen we steeds meer tot besef dat de mensheid zo niet lang door kan gaan met het uitputten van zijn habitat. Door met het oog op de toekomst te ondernemen en daarbij de waarden van de natuur te respecteren is het ondanks "het late uur" nog steeds mogelijk om het tij te keren.

Wat weten we samen?
"Big data" stelt ons in staat om analyses te maken van onze gewoontes en ons gedrag daar op aan te passen. Nu wordt deze vorm van kennisvergaring nog consumptief geïnterpreteerd, maar het besef wordt steeds groter dat we deze cumulatieve wetenschap ook kunnen gebruiken als "kristallen bol". Deze onuitputtelijke voorraad aan gegevens zal steeds meer een springplank gaan worden naar een duurzame en efficënte samenleving met eerlijker verdeling, zonder conflicten.

Hoe gaan we dat doen?
Had u ooit eens gedacht een onderbroek te dragen van bamboe? Of een kunststof draagtas van aardappelzetmeel te gebruiken voor uw boodschappen uit de supermarkt? Een scala van nieuwe duurzame grondstoffen omringt ons al in de vorm van traditionele gebruiksvoorwerpen. Maar beseffen we dat wel? We hebben het misschien over elektrisch rijden en het ontzilten van zeewater zonder het gebruik van fossiele energie. Dichter bij huis is er echter nog veel meer te verbeteren. Dat begint met een verandering in mentaliteit. Waar nu conflicten bestaan over de laatste restjes die onze aarde te bieden heeft, moeten we vernieuwen.

Iedereen moet meedoen !
Enssieg Groep heeft zich vanaf de oprichting optimaal ingezet om te produceren en verwerken met een minimale belasting voor ons milieu. Dat geldt ook voor de nazorg en het onderhoud. Het werken met kunsstoffen is gestoeld op chemicaliën. Door onderzoek en creativiteit is het mogelijk om producten te maken die volledig recyclebaar zijn en tijdens applicatie weinig energie vragen. Enssieg Groep denkt "groen" en verbetert zichzelf voortdurend.  

 

 

Onze opdrachtgevers
  • Albert Heijn
  • DHL
  • Damen
  • TBV
Laatste tweet
Service

Deskundig advies
Totaal projecten
Technisch advies
Project begeleiding
Spoed reparaties

Over ons

De Enssieg groep is actief in industriƫle en design gietvloeren, bouwchemie, DHZ-producten en trapbekleding

Informatie

Voor consumenten, aannemers, bedrijven, overheidsinstellingen en VVE's.

© Copyright 2022 Enssieg Groep - Enssieg Vloeren en Concepten B.V | Disclaimer | Sitemap